DUBÉ & NYBERG
11 Nov Gävle Konserthus

DUBÉ & NYBERG

Evenemang Musik & Underhållning Konsert

Fr. 150 SEK

Sébastien Dubé och Simon Nyberg träffades under ett jam på en fest för några år sedan. Kombinationen av olika klanger, improvisationer och energiskt samspel höll dem sysselsatta ända fram på småtimmarna då alla andra hade gått och lag sig. Därefter har Sébastien och Simon bestämt sig för att slå följe...

Sébastien Dubé och Simon Nyberg träffades under ett jam på en fest för några år sedan. Kombinationen av olika klanger, improvisationer och energiskt samspel höll dem sysselsatta ända fram på småtimmarna då alla andra hade gått och lag sig. Därefter har Sébastien och Simon bestämt sig för att slå följe och ”bilda band” och fortsätta jammet där de slutade på festen. Musiken kan närmast beskrivas som en blandning av folkmusikstilar hämtade från världen olika hörn kombinerad med omåttlig spelglädje och innovativa improvisationer.

Beskrivning

Sébastien Dubé, kontrabas, är en färgstark personlighet från Svenska kammarorkestern i Örebro, Ale Möller Band och nu senast en skiva tillsammans med den världsberömde klarinettisten Martin Fröst m.fl. Bördig från Kanada och med en gedigen klassisk bakgrund har Dubé under många år varit känd i fältet folk- och världsmusik och improvisation. Simon Nyberg, gitarr och diverse stränginstrument, har bakgrund i jazzen men ses mest spelande, svensk, irländsk och amerikansk folkmusik nuförtiden, bl.a. med Freeman-Fox m.m. Ursprungligen är Simon uppvuxen Gävle och sågs senast på turné i Kultur Gävleborgs regi tillsammans med Lena Willemark och Jonas Knutsson.

Medverkande:
Sébastien Dubé – kontrabas
Simon Nyberg – gitarr, m.m.

Tillfällen (<% occasionResult.length %>)

11 November 19:30 - 21:00