Épi Bageri&Café

Trivsamat och genuint surdegsbageri som även erbjuder frukost, lunch och goda bakverk. Beläget centralt i Gävle i anrika Gevaliapalatset

Ang. Épi Bageri & Café
Våren 2010 grundades detta stenugns- och surdegsbageri i centrala Gävle, beläget mellan den vackra teatern och Stortorget. I Gevaliapalatsets lokaler är strävan att blanda minnen från förra sekelskiftet med det nya tänket i bakverk, mat och atmosfär.
Sedan start har det varit viktigt med hantverk och bra råvaror. Går det att köpa ekologiskt görs det. I regionen finns det goda möjligheter till samarbeten med odlare av grönsaker och bär, ysterier och kafferosterier som arbetar i lite mindre skala och med ett hållbart helhetstänk.
Varje vardag serveras sopp- och salladsbuffé (alltid vegansk) men ibland slår köket på stort och bakar fantastisk pizza eller en mustig, värmande och välgörande Daal. Sällan kan man äta en lunch där mer kärlek och känsla följer med.
Frukostalternativ finns alltid och på lördagar (och mån-lördag under sommaren) dukas det upp en fantastisk frukostbuffé.
Här upplever man någonting unikt, mer personligt och mindre stressigt. Personalen gör sitt allra bästa för att ge varje kund sin tid och uppmärksamhet. Många vänskapsband har knutits under åren och man återkommer gärna och ofta.
Mat, bröd, bakverk och gelato görs med mycket kärlek och den tid som krävs för bästa möjliga resultat. Att handfodra mazarinformar må ta längre tid, men ätes också med andakt.
Av tre möjligheter till utmärkelsen Årets Café gick tre raka till Épi (2020-2022). Detta för den genomgående höga kvalitén, den avslappnade stämningen och personalens bemötande.