Gävle symfoniorkester
11 Nov Gävle Konserthus

GÄVLE SYMFONIORKESTER - SCHUMANNS CELLOKONSERT

Evenemang Musik & Underhållning

Fr. 20 SEK

Gävle Symfoniorkester Douglas Boyd DIRIGENT Johannes Moser CELLO B. DEAN Pastoralsymfoni R. SCHUMANN Cellokonsert F. SCHUBERT Symfoni nr 4 “Den tragiska”

Prisinformation

Prisgrupp 1: 330 kr
Prigrupp 2: 290 kr
Stud. med mecenatkort: 100 kr
0-18 år: 20 kr

Beskrivning

Robert Schumanns Cellokonserten skrevs i en febrig hastighet och den var färdig efter femton dagars arbete (10-24 oktober 1850). Hastigheten tyder emellertid inte alls på slarv, tvärtom har han varit ovanligt noga. Istället för pauser binder cellon ihop satserna med små övergångar. Yttersatserna är mycket virtuosa, medan mellansatsen kan liknas vid en romans för cello med orkesterackompanjemanget hållet i bakgrunden – en av de vackraste satserna Schumann skrev.
Den australiensiske kompositören Brett Deans Pastoralsymfoni är inspirerad av naturen på ett helt annat sätt än Beethovens dito.
Det är inte bara fågelsång och strömmande floder, åska och solsken – det handlar också om människors inställning till naturen. Det är naturens rop vi kan höra i förinspelade ljud av Amazonskogens förödelse.
Konserten kompletteras med Schuberts fjärde symfoni, som har undertexten "Den tragiska" och bär en påminnelse om hur allt vackert kan förvandlas till tragedi.

Tillfällen (<% occasionResult.length %>)

11 November 19:00 - 21:00