Trädgård

Gör ett besök hos Trädgårdsministern

Vill du plocka din egen bukett i en inspirationsträdgård? Det kan du göra hos Trädgårdsministern Linda Hellström som vill inspirera fler att börja med odlingar.

Mitt ute bland åkrarna i en lantlig miljö ligger Trädgårdsministerns gård. Här i Åbyggeby driver hon en så kallad inspirationsträdgård som hon har öppet för besökare.

dam med blommor

 

- Huvudsakligen är det en dekorativ köksträdgård, potager på franska, där jag blandar köksträdgårdsväxter, grönsaker och blommor som man kan titta på. Exempelvis dahlior av olika sorter och andra sommarblommor. Min stil är romantisk och lantlig, säger Trädgårdsministern.

Trädgården är ungefär 200 kvadratmeter stor och denna sommar har Linda Hellström haft öppet i tre år. Planerna är många. I år ska en ny gårdsbutik stå klar, skymningsplock på kvällarna, och hon planerar även för guidade turer.

- Jag tänker sätta upp små skyltar och ha guidade turer för de som vill, där jag berättar lite mer om de olika sorterna i trädgården och annan kuriosa, säger hon. Du som vill kan också vara med i en blomsterworkshop. Då får du plocka en egen bukett i Lindas trädgård.

- Jag ger besökarna en sax och så får de plocka fritt. Många är säkert rädda om sina odlingar, men jag märker att många är väldigt försiktiga när de får saxen i handen och frågar mig om man får plocka det här eller det här, säger Linda och menar att även hon blir inspirerad.

- Det är så spännande att se vad olika typer av människor plockar för buketter. Man får inspiration av andra och det är så kul att se vad de får ihop för bukett. Det är så fint att se alla besökare gå runt i lugn och ro och det blir verkligen på ett helt annat vis än när man får en bukett i näven och säger hejdå, säger Trädgårdsministern.

 

Det här reportaget är en del av Sommar i Ockelbo 2021
Läs hela sommarmagasinet här!

Dekoration blommor

Blommor