män i svart
Date: 27 October

Göran Månsson & Anders Åkered

Göra Evenemang Musik & Underhållning Konsert

Fredagen den 27 oktober kl. 19, Missionskyrkan Ockelbo

Prisinformation

Fri entré för alla under 20 år. Vuxna 200 kr.

Kontakt

Beskrivning

Dynamisk och flexibel duo som har har spelat ihop sen hösten 2018. De är båda etablerade frilansmusiker som gärna rör sig i olika genrer och ständigt letar efter nya utmaningar. Båda är trummisar i botten, uppvuxna med folkmusik, utbildade klassiskt men har parallellt alltid utforskat andra genrer. Gemensamt är också viljan att improvisera och ta till vara det som händer i stunden. Musiken består av traditionell och nyskriven folkmusik med inslag av barockmusik och improvisation. I oktober 2023 släpper de 5 låtar digitalt och ger sig ut på turné.

Ur recension i Sundsvalls Tidning juli 2019. Text: Susanne Holmlund.
”Genrerna är många men musik är en.”
” Båda är ju musiker av den sort som kan skapa musik av vad helst de har i händerna, som med små och subtila medel kan framkalla variation, fantasi och effekt.”

Göran Månsson spelar flöjter, blockflöjter, pipor och slagverk. Han kommer från Haverö i Medelpad och härstammar från spelmanssläkten Lång. Göran räknas som en av de mest intressanta och dynamiska flöjtspelarna inom svensk folkmusik. Han är utbildad vid Musikhögskolan i Stockholm där han numera även undervisar. Förutom musikerkarriären driver Göran sin folkflöjtsakademi ’Folk Flute Academy’ och har dessutom utvecklat en alldeles egen flöjt tillsammans med flöjtbyggaren Gunnar Stenmark, ’Månmarkapipan”.

Anders Åkered är en multimusikant med fiol som huvudinstrument, född och uppvuxen i Söderhamn. Utbildad på Musikhögskolorna i Stockholm och Oslo och sedan 2010 frilansmusiker på heltid. Anders är medlem i barockensemblen Rebaroque och spelar regelbundet på Drottningholms Slottsteater och i olika opera och orkestersammanhang runt om i Sverige. Han är även trummis/slagverkare främst inom jazz, blues och folkmusik och spelar cittern, gitarr och mandolin. Anders är i egenskap av multimusiker flitigt anlitat i teater- och musikalsammanhang.

Ockelbo Arrangörsförening samarbetar med Region Gävleborg, Ockelbo Kommun, Stiftelsen Wij Valsverk, Gotan, Missionskyrkan och Svenska kyrkan i Ockelbo.

Biljetter: https://kulturbiljetter.se/evenemang/6381/g%C3%B6ran-m%C3%A5nsson-anders-%C3%A5kered

Tillfällen (<% occasionResult.length %>)

Date Time Arena/Location
Friday 27 October 19:00 - 21:00 Missionskyrkan i Ockelbo