GudiBrallan med Dror Feiler - LIVE på Musikhuset!
31 Aug Musikhuset Sjömanskyrkan

GudiBrallan med Dror Feiler - LIVE på Musikhuset!

Evenemang Musik & Underhållning

Fr. 200 SEK

GudiBrallan är tillbaka!

Beskrivning

Wikipedia: ”Gudibrallan var en svensk musikgrupp, sprungen ur studentlivet
i Uppsala av ett gäng studenter 1968. Ett av sina första uppträdande gjorde de på första Gärdesfesten i Stockholm. Deras förhållningssätt till musik och text var alltid anarkistiskt och de har utan omsvep kritiserat allt från Gud till Mao ofta med en stor dos humor.
Deras sätt att skapa musik har fått många att kategorisera dem som
ett protopunkband, det vill säga, ett band som skapade musik utifrån ett punkideal, långt innan punken etablerade sig kring slutet av 1970-talet. De gav ut sin första skiva Uti vår hage 1970 på Silence Records och sin andra skiva Gudibrallan II 1971 (inspelad av Bo Hansson) på samma bolag.
Som kuriosa kan nämnas att Uti vår hage blev Silence första utgivning och Bo Hanssons Sagan om Ringen den andra, även om skivnumret är omvänt. Gudibrallan II hade en bonussingel Handgranat och bajonett som var en ny text till en gammal Ulf Peder Olrog-melodi. Vissa oklarheter om
rättigheterna att göra så (tillåtet då det är satir) gjorde att Silence inte vågade riskera att hela LP:n skulle kunna dras in. Så man la Handgranat och bajonett som en lös singel i LP:n utifall den skulle förbjudas.Det sägs dock att Ulf-Peder gillade Gudibrallans version skarpt.

Gudibrallan var ett utpräglat liveband och genomförde en mängd konserter efter uppehåll från 1974-1985 fram till slutet av 1980-talet, sedan mer sporadiskt under 1990-talet för att igen bli mer aktiva under 2000-talet. Hösten 2004 gav de ut albumet Visor Från Sovjetunionen med mestadels nytt material.
Slutförvaringen av Gudibrallan var tydligen inte löst och – JA, Dinosaurierna är här
igen och vi är förbannade!
Våren 2019 valsade vi runt på dagstidningarnas ledarsidor (se bilaga) då sossarna bestämde sig för att uppfylla Örjan Tejres profetia från 1971 om i vilken riktning socialdemokratin gått.
En arrangör i Göteborg ringde och frågade om vi kunde tänka oss att återuppstå en gång på 1:a maj.
Det gjorde vi med den mest aktiva Gudibrallan versionen från 1985.
Det blev två spelningar dels utomhus och på Pustervik – det kom mycket folk!
Det höjdes en del röster för att vi skulle göra en ny platta. Bl.a. från Gamlestans skivbolag
- Vi har inga nya låtar sa då Örjan.
- Det är väl bara att göra några då! blev svaret.
Vi bokade en vecka i Silence Koppom-studio för att spela in två nya låtar, men det blev många fler när vi rotade bland våra ”proggfavoriter” från 70-talet: en ganska udda blandning utan de mest kända låtarna – alltså inga ”Vem kan man lita på” och ”Bängen trålar”.
Däremot blev det en hel del Leif Nylén som var trummis med Brallan 1984-86 och en mycket saknad god vän.
Det blev också Thomas Tidholm, Mats G.Bengtsson, Tore Berger m.fl.
I början av augusti kommer plattan som heter ”PROGGPARTY” med en blinkning till Ingmar Nordströms saxpartyplattor, - den här kan man också dansa till!
Örjan Tejre säger: ”Under de 50 år som bandet, i en eller annan form, har funnits till har Sverige gått från ett av världens mest jämlika länder till idag med utanförskap, nazister på våra gator och ett brunt parti som är det tredje största partiet i riksdagen som minst två andra partier flörtar ohämmat med!

Det är dags för dinosaurierna att återuppstå!
Och JA, – de flesta av oss har nått en bit över 60 men det betyder inte att vi sitter stilla o håller käften, - TVÄRTOM!”

Entré 200:-
Biljettbokning: info@musikhuset.nu eller i dörren (i mån av plats).

Tillfällen (<% occasionResult.length %>)

31 August 20:00 - 21:00