Kallocain - en önskan om en bättre värld
Kallocain - en önskan om en bättre värld
Date: 27 April - 4 May

Kallocain - en önskan om en bättre värld

Göra Evenemang Mässor & Utställningar Film & Teater

Kallocain utspelar sig i en framtida dystopisk värld där individen tillhör staten och övervakas konstant. Handlingen följer huvudpersonen Leo Kalls liv i Kemistaden nr 4 och hans skapande av ett sanningsserum som ger honom makt och ära. I Folkteaterns nya dramatisering av Karin Boyes klassiker

Kallocain utspelar sig i en framtida dystopisk värld där individen tillhör staten och övervakas konstant. Handlingen följer huvudpersonen Leo Kalls liv i Kemistaden nr 4 och hans skapande av ett sanningsserum som ger honom makt och ära. I Folkteaterns nya dramatisering av Karin Boyes klassiker skapas ett allkonstverk i två akter med hela teaterns ensemble, livemusik, koreografi och videoprojektioner, i regi av Johannes Schmid.

Prisinformation

275 kr ordinarie
200 kr pensionär
100 kr student/ungdom

Beskrivning

Det är en berättelse som mitt i sitt mörker rymmer både svart humor och igenkänningsbar komik, men också en poetisk, vacker och längtande dröm. En önskan om ett annat sätt att leva där alla får vara den de är, där kärlek till medmänniskan får finnas.

Science fiction-berättelsen Kallocain väcker frågor om relationen mellan individen och makten, om övervakning och inte minst om människovärde. Hur sårbar är egentligen vår demokrati? Är det viktigt att våga stå upp för sin egen övertygelse, även om det kan innebära fara och konsekvenser för både dig själv och andra?

Tillfällen (<% occasionResult.length %>)

Date Time Arena/Location
Saturday 27 April 16:00 - 18:10 Folkteatern Gävleborg
Thursday 2 May 13:00 - 15:10 Folkteatern Gävleborg
Saturday 4 May 16:00 - 18:10 Folkteatern Gävleborg