Kulturscen - Bangen Jazz & Blues Festival
Date: 29 June

Kulturscen - Bangen Jazz & Blues Festival

Göra Evenemang Musik & Underhållning Konsert

På Kulturscen bjuder poeten Carolina Thorell och gitarristen Mattias Windemo in gästerna Tobias Wiklund trumpet, Arne Johnsson poesi och Pär-Ola Landin bas.

Prisinformation

Entré: 100 kr. Med Bangenbiljett: fri entré!

Kontakt

Beskrivning

Kulturscen är en mötesplats för olika konstnärliga uttryck som poesi, litteraturuppläsningar, klassisk musik, jazz, fri form, folkmusik samt dans och bildkonst.

Mattias Windemo från Sandviken, är en av de främsta gitarristerna på den svenska musikscenen. Han har samarbetat med musiker som Gösta Rundqvist, Karin Krogh, Raymond Strid, Rigmor Gustafsson m.fl.

Poeten Carolina Thorell, även hon från Sandviken, debuterade 1991 med diktsamlingen Blå Trampoliner. Hon har fått priser från Svenska Akademien, Samfundet De Nio, Gefle Dagblad och Restaurang Prinsen. Hon är just nu aktuell med sin senaste diktsamling; I Varje Eld Såg Jag Ett Grässtrå.

Gästen Tobias Wiklund är en av de snabbast växande namnen på den europeiska jazzscenen. Tobias har kornetten som huvudinstrument vilket bidrar till en klang som påminner oss om jazzens rötter i form av King Oliver och Louis Armstrong. På poesi medverkar också Arne Johnsson som med sina 14 utgivna diktsamlingar är en av våra främsta poeter.Med i huskompet denna gång är jazzbasisten Pär-Ola Landin.

Mattias Windemo gitarr, Carolina Thorell poesi, Tobias Wiklund trumpet, Arne Johnsson poesi, Pär-Ola Landin bas.

Lokal: Musikverket, Kulturcentrum. Ingång: Köpmang. 1

Entré: 100 kr
Med Bangenbiljett: fri entré!

Tillfällen (<% occasionResult.length %>)

Date Time Arena/Location
Thursday 29 June 19:00 - 21:00 Kulturcentrum - Musikverket