Praliner i olika färger

Lyxiga bakverk & matiga mackor i ny gårdsbutik

Kattis Lindgren är känd i Ockelbo för sina kreativa tårtor. Under våren har hon varit i full gång med att bygga en helt ny gårdsbutik.

I Åkerby, mitt emot Fornwij öppnar Kattis i sommar sin nya gårdsbutik. I fyra år har den utbildade konditorn drivit Kattis Tårtdesign och försett Ockelboborna med bland annat figurtårtor, smörgåstårtor och cup cakes av olika slag. Nu ska hon äntligen öppna sin gårdsbutik.

 

- Det har alltid funnits en dröm hos mig att ha någon form av kombinerat konditori/kafé och kombinera kundkontakt med mitt kreativa arbete, säger Kattis Lindgren.
Tanken med gårdsbutiken är att ha öppet onsdagar och fredagar. Öppethållandet måste kombineras med de övriga uppdrag som Kattis har, exempelvis catering och leverans av tårtor.

- När man kommer in hit ska man mötas av doften av nybakat. Du kommer hitta landgångar, bakelser, praliner, kondisbitar, fyllda mackor och allt är bakat från grunden. Jag skulle säga att det är lokalproducerad kvalité och lyxiga bakverk som kommer erbjudas, säger Kattis.

Mackor

Kattis

Någon servering är det ännu inte tal om, men det finns planer för en kafédel i framtiden. Kattis utbildade sig till konditor och jobbade i branschen i mitten av 2000-talet och kablade sedan om till elbranschen och fick fyra barn. Men en dag för ungefär fyra år sedan längtade hon tillbaka till bakandet och att nu få öppna en gårdsbutik är en dröm som gått i uppfyllelse.

- Jag växte upp här på gården och tog sedan över mitt barndomshem. Att förverkliga den här drömmen är bland det bästa jag vart med om. Jag hoppas att kunderna ska tycka att det blir en upplevelse att komma hit och köpa med sig hem något gott, säger Kattis Lindgren.

   

Det här reportaget är en del av Sommar i Ockelbo 2021
Läs hela sommarmagasinet här!