uteservering under tak, vi eldar vid kyligt väder
Genuint hantverk & smaker från Afrika
Vår butik är inredd i ett stall
Vår Gårdsbutik är i ett gammalt stall.
Göra

Taste of Africa Gårdsbutik & Café

I Baobab Café fikar du i skön utomhusmiljö under tak. Vår specialité är afrikanska kakor & bröd, bakade med smör, ekoägg & kärlek. Njut av en kopp ångande afrikanskt kaffe eller bushtea, eller kanske en svalkande exotisk fruktjuice, serverad på bricka...always with a smile.

Baobab Café behöver inte bokas. När du kommer till vårt Café ska du helst stanna minst 1 timme, gärna längre för att kunna njuta av lugnet i vår trädgård. Sitt i solen, kanske på gräset, eller under tak. Vi tar din beställning vid bordet. Hos oss serveras kaffet med påtår, för att det ska räcka länge. Om det är långa väntetider bjuder vi på mer kaffe & te. ♡ Vår 'chili hot chocolate' på mormors vis är "att längta efter", våra smarriga saftiga kakor & Nomsas bröd likaså! Vi bakar själva allt bröd & mjuka kakor i afrikanska järngrytor, med afrikanska recept och noga utvalda ingredienser. Vi väljer helst ekologiskt och närodlat, alltid eko-mjölk, -bananer, & -kakao. Vi bakar på riktigt smör & med mycket kärlek. Äggen är ekologiska eller närvärpta av utegående höns i trakten. Hos oss finns alltid glutenfria, laktosfria och mjölkfria alternativ. Fråga så berättar vi! I Caféet serverar vi inga luncher, bara gofika och smörgåsar. Våra gäster brukar glatt äta lunch bestående av en portion Nomsas bröd och en av våra uppskattade kakor med glass, en exotisk fruktsallad eller en pannacotta.

I vår Gårdsbutik finns inspiration till nya matidéer, våra egna kryddblandningar med recept, chutney, senap och chilisåser och vårt eget urval av sydafrikanskt bushtea och afrikanskt kaffe. Det finns möjlighet att provsmaka våra såser! I butiken finns också afrikanska järngrytor, korgar, handgjorda tyger och målade ljus. Keramiken är noga utvald och uppskattas av många. I stort sett allt vi säljer har vi själva köpt in på resa i Afrika och genom olika stödprojekt ger vi också med tacksamhet något tillbaka till Afrika. Läs mer om hur vi gör skillnad under "Vi ger något tillbaka" på vår hemsida www.taste-africa.com.

Öppet Butik & Café kl. 11-16, 15-18 april, 23-24 april, men stängt 30 april & 1 maj. Därefter är det öppet 7-8 maj igen. Längre fram i vår är det öppet bara på söndagar (kl. 11-16), eftersom vi har bokningar i köket på lördagarna. Våra öppettider vår och höst 2022 kommer att variera beroende på när vi får bokningar i Baobab Kitchen, vår lilla restaurang. Enklast är därför att ringa (0702642109, telefonsvarare som berättar), eller följa oss på sociala medier (@tasteofafricahedesunda).


SOMMARÖPPET i Butik & Café från 3 juli, kl. 11-17 söndag-onsdag V 27-V 30. Hjärtligt välkomna till oss!