skiss på torget i ockelb

Det är liv och rörelse i Ockelbo

I höstas gjordes en liten ombyggnad av torget i centrala Ockelbo och nu ser vi fram emot ett trivsammare torg! Här finns nu fler planteringar, parkeringsplatser och bänkar, cykelställ med tak och ny belysning. Kring torget och längs Södra Åsgatan finns butiker som gör att det är liv och rörelse ”i byn”. 

Camilla Backhouse driver sedan några år tillbaka Camillas Spel och Kiosk. Hon har haft planer på att utöka butiken, men i våras tog hon klivet och öppnar ytterligare en butik. Det var när hälsokostbutiken meddelade att den skulle stänga som Camilla tänkte till och tänkte om!

- Jag tycker det är synd att kunderna måste åka iväg för att handla om utbudet på orten minskar. Åker de iväg för att köpa en sak, ja då är det lätt hänt att allting på listan köps på annan ort när de ändå är igång.

I den nya butiken Camillas Hälsa & Fritid kommer hon, förutom hälsokostprodukter, sälja fritids och rehab-produkter. Här kan du alltså hitta gasolkök till campingen, lite fiskeprylar och även litet utbud av lek och spel.

Intill Camillas nya butik ligger Parfymeri Chic och där finner vi Maria Ivarsson, som är kassör i föreningen Service & Handel. Hon har drivit företaget i 43 år och skillnaden mellan nu och då hon började är att hon nu har ett större sortiment.  Det är också en helt annan sak att marknadsföra sig nu och man når ut brett med sociala media.

- Byn har alltid varit levande, tack vare att vi har så pass många olika butiker, säger Maria och berättar att en viktig kundgrupp är de som har fritidshus och campinggäster.

- De som har fritidsboende här i kommunen är väldigt köptrogna och tycker vi har ett stort och brett utbud för denna lilla ort!

En till nyhet i centrum är att det är ny hyresgäst i caféet vid torget. Där öppnade Café Baren i juni och Eva Perssons satsning gör hon under parollen ”nu hjälps vi åt att hålla Ockelbo levande”!

Har du ett Ockelbo Presentkort så finns det många ställen att lösa in dessa på, runt om i hela kommunen. De flesta butiker är medlemmar i föreningen Service & Handel och tar emot presentkorten som finns i olika valörer. Föreningen har regelbundna månadsmöten och arbetar för ett aktivt centrum med stort utbud. 

Ockelbo presentkort

Presentkorten finns att köpa i Ica Supermarkets förbutik i centrala Ockelbo. De finns i valörerna 50, 100 och 500 kronor, eller hos Parfymeri Chic om du betalar med Swish.

Genom att köpa Ockelbo Presentkort så stödjer du lokala butiker och stärker handeln i kommunen.

Vi är medlemmar i Service & Handel!