Furuviksparken
After a day in the park is nice with a cool dip in the pool!
Låt fjärilarna fladdra i magen! Här kan du gunga loss, snurra dig yr, åka upp i skyn, upp och ner, hit och dit...
Furuviksparken
At Furuvik, you are able to come close, feel, experience and learn about our fantastic animals.
Furuviksparken
Furuvik stugor
Furuviksparken
Furuviksparken
Furuviksparken
Furuviksparken
Furuviksparken
Göra Sevärdheter Fäbodvall

Furuviksparken

Välkommen till en värld fylld av upplevelser för alla åldrar! Träffa djuren, lek i äventyrsbadet, upplev vårt tivoli och runda av din vistelse med en natt på vackra Havshotellet.

Furuvik är en park för hela familjen. Här kan ni välja att promenera i vår vackra lummiga park, hälsa på alla våra djur, besöka butiker, njuta av god mat, svalka er i vårt äventyrsbad, snurra er yra på vårt tivoli eller njuta av konserter ljumma sommarkvällar. Med populära Furuvikskortet har du fri entré till både park och bad, fria åk i tivolit och mängder av härliga konserter - under hela säsongen!
Kika på programmet: https://www.visitgavle.se/sv/furuvik-live

DJUREN
Längs med vägen i parken träffar ni på våra djur. Vandra genom Afrikas regnskog, åk flodfärd i Sydamerika, möt vårt maffiga orangutangpar och deras unge i Asien. I vårt fina orangutanghus ligger även Lunds Universitets Primatforskningsstation Furuvik.

I Regnskogen vandrar du bland boaormar, och småapor hoppar på grenarna ovanför ditt huvud. Här bor också spindlar, fiskar, ödlor m fl. Lemurlandet bjuder på spännande möten. Plötsligt står du mitt bland lemurerna och om du har tur landar en lemur på din axel. På Fäbodvallen kan man klappa, gosa och umgås med djuren på riktigt nära håll, smeka pälsen på en liten killing eller spana in det coola gänget med linderödssvin. Missa inte heller parkens allra nyaste tillskott – besoarantilop och gyllene takin.

TIVOLIT
På Furuviks Tivoli kan du låta fjärilarna fladdra i magen! Här kan du gunga loss, snurra dig yr, åka upp i skyn, upp och ner, hit och dit... Vi har ett tjugotal åkattraktioner för alla åldrar, och sommaren 2023 inviger vi ännu en; Lightning – en berg- och dalbana som accelererar upp till 75 km/h på bara 3 sekunder! Missa inte heller coola berg- och dalbanan Fireball, magnifika Kättingflygaren och interaktiva Spökjakten om du törs… För de mindre har vi flera favoriter, bland annat snurriga Bikupan. Att du är trygg hos oss i Furuvik är viktigt. Därför har vi ett väl utvecklat säkerhetsprogram kring alla våra åkattraktioner.

ÄVENTYRSBADET
Efter en varm, härlig dag fylld av nya djurvänner och massor av karusellåkande är det skönt att ta ett dopp. Äventyrsbadet ligger till höger strax innanför huvudentrén och är omgärdad av lummig grönska. Runt poolerna finns gott om ytor att lägga ut picknickfilten på och bara njuta. Badet består av en stor härlig pool, en mindre barnpool, två fartiga vattenrutschbanor och ett äventyrstorn - allt som gjort för roliga och spännande badlekar. Våra allra minsta gäster kan svalka sig i vår lilla plaskpool.

RESTAURANGERNA
För den hungriga eller bara lite snacks-sugna finns gott om alternativ på Furuvik. Mitt på Tivolit, strategiskt belägen bland karusellerna, ligger Cirkusrestaurangen med sitt stora blå-gula tak. Här hittar du barnens favoriter och ett brett utbud av snabbmat från världens alla hörn. Du kan välja att äta inomhus i skuggan eller på vår träveranda med god uppsikt över karusellerna och tivoliområdet. På Tivoliområdet hittar du även klassiker som Fish & Chips, Nachos, Korvmojen och Tyrolertorget – solhörnan med allt från grillat till churros.

Lämna djuren och karusellerna för en stund och besök vårt Fiskeläge där du hör fiskmåsarna och känner havsbrisen. Här kan du i lugn och ro äta enklare smårätter genuin fiskaremiljö. Efter maten kan du ta en promenad på klipporna vid Furuskär, den fantastiska havsutsikten räcker gott som efterrätt.

Sugen på något mer exotiskt? På Tom Thai serverar vi asiatisk mat, i närheten av våra orangutanger och gibbonapor. Är det uppladdning inför konsert som gäller? Då rekommenderar vi The Bus – Burgers & Beer, som har premiär i Furuviksparken sommaren 2023.


HEMLIGA FORTET OCH ÄVENTYRSÖN
I närheten av Fiskeläget ligger bron ut till härliga spännande Äventyrsön! Det var här som TV-programmet Wild Kids spelades in under flera säsonger. Ute på Äventyrsön hittar du tävlingsmoment ur programmet. Du kan lägga jättepusslet eller varför inte testa både smidighet och snabbhet i Nyckelbanan? Längst ut på ön ligger Hemliga Fortet som är ett kustförsvarsmuseum som byggdes i mitten av förra seklet. Här kliver du rakt ner i underjorden och rakt in i kalla krigets dagar på 50-talet. Du spejar ut över havet genom riktiga kanonsikten och upplever känslan hur det var att försvara Gävle Hamn från fienden som kunde komma sjövägen. Över anläggningen vilar en atmosfär från beredskapstiden och du får känna, klämma och vara nästan överallt i de många, hemliga gångarna. Här finns sängar, logement, matsal och mycket annat. Väl värt ett besök!

BOENDE
Furuvik Havshotell
Havshotellet lockar med närhet till såväl havet som Furuviksparken och är perfekt för både familjen och konferensgästerna. På Furuvik Havshotell bor du med havet som granne i en fantastisk miljö. I anslutning till hotellet hittar även du Furuvik Havskrog som serverar riktigt högklassig mat och dryck, för alla åldrar. Sommartid står en buffé uppdukad till de yngsta gästerna, med alla barnens favoriter. Såväl Havshotellet som Havskrogen Havskrogen har öppet året runt.

Furuvik Havscamping
Bo i våra populära havsstugor med magisk utsikt, eller på våra trevliga campingtomter, strosa på vår fina strandpromenad, grilla i gästhamnen, spela minigolf eller ät en god middag på Furuvik Havskrog.
Furuviks havscamping ligger bredvid hotellet och erbjuder havsstugor, stugor och elplatser. Kök, dusch, tvätt och toaletter finns i närliggande servicehus. (ej kylskåp eller köksutrustning). På campingområdet finns också en liten butik med det allra nödvändigaste - allt detta bara 250 meter till en av Sveriges största djur- och nöjesparker.

Vill du bo på vårt Havshotell eller på Havscampingen ingår alltid två dagars entré i priset.