jacoline och jurjen i restaurangen

Kjellas Mack växlar upp!

I 30 år drev paret Jurjen och Jacoline Rienmeyer-Bauuw restaurang i Nederländerna. Men så kom tankarna på att fly det hektiska livet och bosätta sig i Gästriklands skogar i den lilla byn Jädraås. När Kjellas Mack kom ut till försäljning fick de chansen att ta över servicepunkten och macken som nu har utvecklats till att även bli en restaurang.

- Vi ville skapa något speciellt, ett vardagsrum dit man kan komma som invånare eller gäst här i Jädraås, säger Jurjen.

Restaurangen som tidigare var ett garage där snöskotrar visades upp ligger precis vid museijärnvägen - och spelar på just järnvägstemat med en tågbana i taket, sittplatser som liknar en tågkupé och flera andra järnvägsdetaljer. Maten består av exempelvis hamburgare, schnitzel och vegetariska alternativ, men även nederländsk mat.

- Vi har en massa idéer, för det finns så mycket här i Jädraås. Vi har den fina naturen, hyttan, ångtågen, fiske, skidåkning och mountainbike, säger Jacoline som menar att det är mycket lugnare här i Jädraås, än vad det var hemma i Nederländerna.

- Vi ägde en restaurang i Kalenberg i 30 år och var väldigt upptagna. Vi jobbade från tidigt på morgnarna till sent på kvällarna sju dagar i veckan och kände att vi ville ha en lugnare livsstil och är väldigt glada över att vi har gjort det här, säger hon.

tågbana i taket

Hur hittar du hit?

Adress: 
816 91 Jädraås
Tel: 073-070 56 99
E-post: kjellas.mack@telia.com
Facebook: Kjellas Mack

Öppettider:

Kiosk
Vardagar: 9 -18                         
Lördag: 9 -17
Söndag: 10 -17     

Köket
Onsdag - Fredag: 11 - 17
Lördag: 11 - 17
Söndag: 11 - 17