Mackmyra Bruk
Testa din QR-kodläsare genom att läsa av denna kod och lyssna till introduktion av Audioguiden på Mackmyra Bruk och Brukspark
Göra

Mackmyra Bruk

Mackmyra ligger vackert vid den forsande Gavleån. Engelska parken med lusthuset från 1830-talet bjuder in till avkopplande promenader.

Mackmyra är ett järnbruk med anor från 1500-talet med smedja, bruksgata, herrgårdskomplex och engelsk park. Bruksmiljön har restaurerats sedan sjuttiotalet och har sex byggnadsminnen. Idag bedrivs ett flertal verksamheter i och kring bruksmiljön.

Mellan vacker bruksmiljö och whiskydestilleri finner du Mackmyra Golf, en niohålsbana med Driving Range. Här finns konstgräsgreener och bevattnad driving range med målgreener. Golf Pro håller pröva-på kurser för nybörjare samt grönt-kort kurser. Kafé med utsikt över bruksmiljön. Uthyrningsklubbor och vagnar finns.

Stall Islandica arrrangerar ridturer och ridkurser.

I parken och på bruket finns stolpar med QR-koder som gör din smartphone till en audioguide. På så vis kan du ta del av livet och utvecklingen på Mackmyra Bruk och Brukspark. Audioguide berättar om livet på bruket om du har en QR-kodläsare i din smartphone. Installera appen ”QR Reader for iPhone” från AppStore eller ”QR Reader for Android” på GoogleMarketplace.