medskogssjöns camping flygbild

Medskogssjöns Camping – Porten till Ockelbo

Längs väg 272 finns campingen som man känner att den alltid har legat där. Medskoggsjöns Camping ligger mellan Ockelbo och Sandviken och är en familjär camping som tack vare sin fina badplats lockar många barnfamiljer. 

Det är en fin solig dag och termometern nuddar nästan 30-sträcket. Perfekt för alla gäster i Medskog som flockas kring campingens badplats. Barnen leker i det långgrunda vattnet och föräldrarna hänger antingen på eller bättrar på solbrännan. Anläggningen drivs av Suleyman Göcmen som har stått som ägare sedan 2013.

- Jag tog över Medskogssjön efter att ha varit i restaurangbranschen i nästan 40 år. Här har jag det jättebra, det är ett sådant fint ställe. Många av våra gäster verkar också tycka det, för när de säger att de ska prova en dag, så vill de ofta stanna några till! säger Suleyman.

Medskogssjöns camping är lätt att hitta. Ingen som kört mellan Sandviken och Ockelbo kan möjligen ha missat den. Campingen har perfekt läge vid vattnet, och det är bara 1,3 mil in till Ockelbo.
Förutom campingplatser och ställplatser för husvagnar och husbilar finns även stugor och plats att tälta. Servicehuset är, som campingvärden Anders Finnström säger, lite slitet, men hålls väldigt rent och snyggt. Han bor i sin husvagn året runt efter att han flyttade ut från det 240 kvadratmeter stora huset 2018.

- Huset bara ekade när ungarna flyttade ut, så då provade vi på det här livet. Frugan trivs så bra här så det går inte att flytta härifrån, säger Anders som till husvagnen byggt ett litet hus på 20 kvadratmeter som fungerar som mat- och vardagsrum.

anders och Suleyman

Vid campingen finns flera korta vandringsleder samt Gästrikeleden, och ett stenkast bort tar du dig till Biking Gästriklands leder om du cyklar mountainbike. Kanoter, roddbåt och trampbåt finns att hyra för att ta dig runt på sjön. En styrka för campingen är också närheten till Ockelbo med bland annat Wij Trädgårdar och Älgparken, och så skidanläggningen Kungsberget i grannkommunen Sandviken.

- Det här är en lugn camping där det inte är massa fester. Ibland säger vissa att det är lite för lugnt. Fast kanske inte på våra karaokekvällar, säger Suleyman.

- Nej då kan ungdomarna stå och vråla hur mycket som helst, fyller Anders i och berättar att de även har trubadur och grillkvällar.
 

Hur hittar du hit?

Medskogssjöns Restaurang & Camping
Adress: Medskogssjön 1
816 90 Ockelbo
Tel: 0290-600 40
Hemsida: medskogssjon.se

Reception/restaurang:
Dagtid
Tel: 0290-600 40
Övrig tid
Sulan 070-9525546

Bokning och priser:
Sker via telefon eller besök

In och utcheckning alla dagar:
In från kl 13, ut senast kl 12