Rund konstverk man kan bo i
Restaurang vid havet
Bo Hotell, B&B, Vandrarhem & Camping Bed & Breakfast

Njut av konst och kost

Upptäck konstverket Järn-Britas koja mitt i den engelska parken i Axmar bruk. Upplev stillheten och lugnet medan lövverket skapar en vacker takkrona ovanför dig. En smakfull middag på Axmar Brygga Havskrok väntar dig. Njut av magisk havsutsikt, en unik kombination av kustatmosfär och en mångsidig meny.

I priset ingår:

- Boende en natt i Järn-Britas koja
- Lokalproducerad ekologisk frukost
- En tre rätters middag på Axmar Brygga
- Kartor vandrings- cykel- och paddelleder
- Fritt Wi-Fi (på boendet)
- Fri parkering

Axmar Bruk är inte bara en plats, det är en magisk blandning av historisk atmosfär och kustnära charm. Här möts de robusta industriella spåren från slutet av 1600-talet och framåt med den vidsträckta horisonten av havet, skapandes en unik upplevelse som få andra platser kan erbjuda.

Historiens vingslag är ständigt närvarande på Axmar Bruk, särskilt när man stiger in i Järn-Britas koja. Det är en fridfull oas, likt de eremitkojor som man finner i många engelska parker. Här inbjuds du att sänka tempot, låta tankarna flyta iväg medan du ligger bekvämt på en av de mjuka bäddarna och låter lövverket ovanför dig bli din himmel. Det är en upplevelse som handlar om att stanna upp, andas djupt och låta sinnet finna ro.

Även i sin enkelhet saknar Järn-Britas koja ingenting av bekvämligheterna. Bänksofforna förvandlas till två enkelsängar, bäddade med varma täcken och sängkläder som når upp till hotellstandard. En liten kamin står redo att värma upp svala nätter, medan batteridrivna lampor kastar sitt sken över kvällarna och skapar en inbjudande atmosfär.

När morgonen gryr väntar en ekologisk frukost utanför din dörr, där doften av nybakat bröd och hemgjord marmelad fyller luften. Med ägg från den egna hönsgården och andra läckerheter kan du börja dagen på bästa möjliga sätt.

För middagen lockar Axmar Brygga Havskrog med sin panoramautsikt över havet, vilket blir en extra krydda till den utsökta maten som serveras där.

Förrätt
Axmarröra med sallad, citrondressing och vitlöksbörd eller Plocktallrik med tre sorters chark, ostar, marmelad, kex och marinerade oliver.

Varmrätt
Ugnsbakad torsk med räkor.
Sandefjordsås smaksatt med forellrom, sjökorallsallad serveras med pressad potatis.

eller

Bryggans schnitzel på svensk gårdsgris
Rödvinssås, dragonmajonnäs, picklad kålsallad och friterad potatis.

Efterrätt
Glass med varma hjortron. Vaniljglass, hembakat flarn och grädde eller Crème brûlée. Klassikern med vaniljkräm, knäcktäcke och myltade bär

Dryck till middagen beställer ni och betalar på plats.