christer öppnar dörren till rönnåsstugan

Nya krafter i Rönnåsen

En grupp med engagerade personer har samlats och tillsammans bildat en ny styrelse för Friluftsfrämjandet i Ockelbo. Nu är målet att ta hand om friluftsområdet Rönnåsen och att fler ska hitta till kommunens högst belägna punkt och uppleva naturen och den vackra utsikten. 

- Vi tog över efter att före detta ordförande Per Wilhelmsson lämnade sitt uppdrag. Det är en handplockad styrelse med olika människor, drivkrafter och kunskaper. Det känns hur bra som helst, säger ordförande Christer Johansson.

Rönnåsen är kanske främst känd för sin fantastiska utsikt 270 meter över havet, samt Rönnåsstugan med sin servering av våfflor på somrarna

- Rönnåsen har en sjuk potential. Vi jobbar i första hand med att det här ska bli ett barnens Rönnåsen. Vi ska bygga barnengagemanget med utbildade mulleledare och mulleskolor. Vi hoppas att vi ska lyckas få hit skolklasserna på utflykter så att de får lära sig mer om skogshistorien i kommunen. 

flygbild över rönnåsstugan

Det märks att den nya styrelsen brinner för sitt arbete. Med ett stort engagemang på sociala medier och den nya hemsidan ronnasen.se möjliggör man för att få fler personer att hitta till friluftsområdet. 

- Vi har en massa planer för området. Till exempel skulle vi vilja ha tävlingar, både spring- och cykeltävlingar och kanske olika mässor. Det hade varit fantastiskt om man kunde ordna en jaktmässa här, säger Christer.

Föreningen är liten, likaså ekonomin, men med hjälp av föreningsbidrag från kommunen och bidrag från Ica Ugglebo, samt allt stöd från privatpersoner ser föreningen ljust på framtiden.

- Det snackas så mycket i byn och många vill hjälpa till. Det är nog något vi kommer spinna vidare på, att berätta när vi behöver hjälp och stöd. Jag tror många håller med oss om att det här är en av Ockelbos viktigaste platser. Jag vill tacka kommunen som hjälper till med alla feriearbetarna som serverar våfflor på sommaren och Lena Hammarlund och Håkan Alkberg som har varit ett enormt stöd med, säger Christer Johansson.

Hur hittar du hit?
Rönnåsen

Adress: Rönnåsvägen 7
816 94 Ockelbo
Tel: 070-376 60 62
Hemsida: ronnasen.se
Facebook: Rönnåsstugan _ toppen i Ockelbo

Öppettider:
Dagligen från 26 juni  - 13 augusti  kl 11-16 

Boka stugan:
Tel: 076-135 36 50