ockelbo camping flygbild

Ockelbo Camping – med närheten till allt

Intill Bysjön, mitt emot Wij Trädgårdar och med ett stenkast in till centrum via Hälsans stig hittar du Ockelbo kommuns mest centrala camping. Ockelbo camping kännetecknas av sin närhet till det mesta och ett familjärt lugn. 

Promenaden från centrum till campingen tar tio minuter. Husvagnarna och husbilarna står prydligt uppradade och både den svenska flaggan och Caravan Club-flaggan vajar i vinden. Här hälsar Dennis Södergren mig välkommen. Han och hans fru är ett av fem par som arbetar ideellt som campingvärdar för föreningen Caravan Club.

- Det här är en kombinerad camping som inte bara är till för medlemmar, här är alla välkomna! Hälsar Dennis.

Med 69 campingtomter, varav 31 är gästplatser, kan campingen inte titulera sig varken som en särskilt stor eller liten camping. Man skulle kunna säga att den är lagom stor i det bästa läget precis bredvid Bysjön. Tvärs över vägen ligger trädgårdsanläggningen Wij Trädgårdar som även har café, butik och smedja på området. Vill du ta en promenad kan du gå in till centrum med mataffär, restauranger, flera olika butiker och apotek. Eller varför inte promenera den natursköna Hälsans stig.

- Det är en gemytlig och trevlig, familjär camping skulle jag säga. Inte massa tjafs och surr.
Klockan elva på kvällen är det tyst. Sen får vi också mycket beröm för vårt servicehus, säger Dennis.

dennis södergren
Dennis har tillsammans med andra säsongsgäster uppdraget som campingvärd.

Inne i servicehuset finns duschar, familjedusch, fräscha toaletter, skötrum och kök. Tillsammans håller campingvärdarna det rent och snyggt.

- Vi sålde vårt hus 2020 och behövde någonstans att bo. Att sätta sig i en lägenhet, det går ju inte, så därför köpte vi en husvagn och fick tips om Ockelbo. Då ställde vi oss i kö för säsongsplats och skulle få vänta. Men då fick vi frågan om vi kunde tänka oss att jobba ideellt som campingvärdar, och självklart kunde vi det. Tillsammans med de andra paren sköter vi incheckning, utcheckning samt städning, säger han.

Förutom platser för husbilar och husvagnar finns här även två stugor med fyra bäddar vardera, samt tältplatser. För den som inte vill slappa hela dagen finns båtar och kanoter att låna för gäster. Fiskekort och flytväst får man också. För den som inte är gäst går det också att hyra båt av Ockelbo camping.
Att intresset för camping har ökat har inte gått Dennis eller de andra värdarna förbi.

- Mest är det husbilar som har ökat dramatiskt. Sen är det många förstasgångscampare, vilket man märkt när de ska backa om inte annat, haha. Vi brukar komma och berätta vilket håll de kan stå åt och att man inte ska stå för nära grannen. Men det har gått väldigt bra tycker jag, säger Dennis.

flygbild över camping och bryggor
Som gäst kan lånar du kanot helt gratis. Kanoterna kan även hyras för dig som inte bor på campingen.

Hur hittar du hit?
Ockelbo camping
Adress: Gamla Åmotsvägen 20
816 30 Ockelbo
Tel: 070-665 34 92
Hemsida:
caravanclub.se/camping/ockelbo/
E-post:
campingockelbo@gmail.com

Öppettider:
Sommarsäsong
1 maj – 30 sept.
Öppettider kl 8 - 21
Vintersäsong
1 okt – 30 april.
Öppettider
Fedag kl 16 - 21
Lördag kl 9 - 21
Söndag kl 9 - 16